Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τι να περιμένουμε στις 18 Ιουνίου;

Η ερώτηση δεν είναι βέβαια μόνο ρητορική. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ουσιαστική. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ κρίσιμη. Τα θέματα που θα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση είναι τόσο σημαντικά που θα επηρεαστούν κι οι μελλοντικές γενιές.
Το πρώτο που περιμένουμε όλοι, είναι βέβαια να σχηματιστεί επιτέλους κυβέρνηση. Ούτε αυτό είναι σίγουρο με τα δεδομένα που υπάρχουν. Νέα αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης θα είναι καταστροφική. Μόλις σαράντα ημέρες πέρασαν όμως από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση... Πόσο μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα; Αυτοδύναμη κυβέρνηση δε φαίνεται να προκύπτει... Θα μπορέσουν έστω και δύο ή τρία κόμματα να συνεργαστούν μεταξύ τους; Εδώ δε μπόρεσαν ούτε ένα τηλεοπτικό debate να οργανώσουν! Κανένα από τα κόμματα δε φαίνεται να κατάλαβε πλήρως τα μηνύματα των προηγούμενων εκλογών. Όλοι έχουν δίκιο μόνο οι ίδιοι! Για όλους, φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άνοιγμα της Ελλάδας προς στη Ρωσία κι άλλες χώρες

Ως χώρα, ανήκουμε στη δύση. Οι περισσότεροι θα συμφωνούν σε αυτό. Ανήκουμε πλήρως όμως; Επί ίσοις όροις; Ή μήπως, οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί μας ορισμένες φορές θέλησαν μόνο να μας εκμεταλλευτούν; Ιστορικά αυτό έχει αποδειχθεί αρκετές φορές. Τι έκανε π.χ. το ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Για να μη πάμε τόσο μακρυά, ας δούμε τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατα για να "βοηθήσει" την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Επέβαλλε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη δανειακή σύμβαση και τελικά η Ελλάδα δανείζεται με υψηλά επιτόκια και με πολύ σκληρούς όρους. Ανάμεσα στους όρους αυτούς είναι κι η απαγόρευση δανεισμού της χώρας μας από άλλο μηχανισμό!
Ελάχιστοι υποστηρίζουν πως πρέπει να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θέση μας είναι στην Ευρώπη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρέπει όμως σίγουρα να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε θα είναι εύκολο γιατί τα σφάλματά μας ήταν πολύ μεγάλα. Δε μπορούμε όμως να κάνουμε κι αλλιώς. Δε μπορούμε π.χ. τώρα να κοροϊδέψουμε τους Ευρωπαίους για να πάρουμε καμιά επιδοτησούλα...

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ψηφοφορία

Φίλοι και φίλες θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι μπορείτε να λάβετε μέρος στην κεντρική ψηφοφορία του blog, "Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;". Απομένουν ακόμα 16 μέρες. Καλό βόλι!
Ευχαριστώ και καλό μήνα!